První den spolu - novoroční ohňostroj v Hradci Králové

31. prosinec 2009

Příchod nového roku oslaví v Hradci Králové tradičním ohňostrojem, který stejně jako v minulých letech rozzáří oblohu nad Velkým náměstím 1. ledna 2010 v 18 hodin. Dvanáctiminutový ohňostroj se šesti sty pyroefekty, od bengálských ohňů, kulových pum, římských svící, ohňopádů až po gejzíry a fontány letos připravila společnost Flash in Stars a město za celý program zaplatí 260 000 korun. Ohňostroj bude letos doprovázen filmovou hudbou instrumentalisty a syntezátorového kouzelníka Vangelise. Program na Velkém náměstí však začíná už v 16:30 koncertem pozounérů sdružení Historic quartet a rozdávání tradiční čočkové polévky pro štěstí a čaje a punče pro zahřátí. Nejen na světelnou show vás zve Miroslav Franc.

Součástí programu Prvního dne spolu bude kromě ohňostroje také promítání zhruba 25minutového sestřihu Kinožurnálu, který mapuje události a dění v Hradci Králové v roce 2009. Nonstop opakovaná projekce se uskuteční od 15 do 17:30 hodin v art kině Centrál. Z důvodu přípravy ohňostroje a zajištění bezpečnosti přihlížejících je třeba počítat s dopravními omezeními v centru města. Od 9 do 20 hodin bude pro automobily uzavřen prostor Velkého náměstí od morového sloupu k radnici, ulice Rokitanského, Franušova, Karla Tomana a Na Kropačce. Průjezd náměstím však bude umožněn.
Pro pohodlnější dopravu diváků budou v době před i po ohňostroji posíleny spoje městské hromadné dopravy. Na nekrytých parkovacích plochách v docházkové vzdálenosti od Velkého náměstí bude v tento den parkování zdarma.

autor: DV
Spustit audio