Předvánočnímu bláznění zakonkurují šikovné ruce

23. září 2010

V sobotu 1. prosince 2007 proběhne od 14:00 do 17:00 v bývalé škole v Kosteleckých Horkách tradiční Adventní dílna. Akci pořádá INEX - SDA Kostelecké Horky v rámci projektu Malovaný rok, který podpořilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, Královéhradecký kraj i sama obec kostelecké Horky. V nabídce dílen jsou adventní věnce, dekorativní předměty z textilu a papíru, voňavé slaměné řetězy s kořením, andílci i holubičky, svíčky odlévané z vosku do vlastních forem i vánoční hvězdy. Nebude chybět ani klasické zdobení perníčků, tolik oblíbené zejména dětmi.

Že Advent a blížící se Vánoce nejsou jen o horečném nakupování a shánění dárků, o to se budou snažit návštěvníky tradiční adventní dílny přesvědčit v Kosteleckých Horkách. Spoustu jednoduchých a zajímavých věci, které se tradičně k vánočním svátkům vztahují, lze vyrobit pouze s přispěním šikovných rukou a materiálu tak obyčejného, jako je slupka pomeranče nebo nastříhaná sláma a papír. Především tedy maminkám a dětem je určeno tvůrčí adventní odpoledne v horecké škole.
Zájemci si jako originální vánoční dárek mohou zakoupit výrobky férového obchodu, med a medové výrobky nebo přírodní kosmetiku a posedět při vánočním občerstvení. Organizátoři doporučují vzít si s sebou slaměný základ na adventní věnec, pomeranč a hlavně dobrou náladu.

Spustit audio