Pražský magistrát chce zrušit zvláštní školu v Baarově ulici

18. duben 2003

Pražský magistrát chce k červenci zrušit zvláštní školu v Baarově ulici ve čtvrté městské části. Pokud návrh radních schválí příští čtvrtek zastupitelé, děti budou chodit do rekonstruované zvláštní školy v Kupeckého ulici v Praze 11. Magistrát tím ročně ušetří na nájemném za budovu a na provozních nákladech asi tři miliony korun.

Oprava budovy školy v Kupeckého ulici, kterou zahájilo ministerstvo školství, stála 136 milionů korun. Do obou škol může chodit celkem 382 žáků, přičemž nyní jsou vytíženy ani ne z poloviny. V nové budově je kapacita 300 dětí. Po sloučení zde bude přibližně 184 dětí, což představuje naplněnost přibližně 60 procent.

Škola v Kupeckého ulici na Jižním Městě je od michelské školy v Baarově ulici poměrně vzdálená. Podle radního Jana Slezáka je ale dobře dostupná. Nachází se totiž blízko stanice metra Háje na trase C a zastávek několika autobusů. Baarova ulice je od podzemní dráhy, konkrétně stanice Budějovická rovněž na lince C, poněkud dále.

S návrhem na sloučení škol souhlasí i opoziční zastupitelé za KSČM. Jejich předseda František Hoffman uvedl, že se tím ušetří zhruba pět učitelů a jedna ředitelka. "Když se podíváme, že je v Praze nedostatek kvalifikovaných učitelů, neměl by to být problém," řekl šéf komunistických zastupitelů.

Spustit audio