Pražský jarmark již popáté

12. srpen 2008

Ve dnech 26. až 31. srpna 2008 se na Ovocném trhu v Praze 1 uskuteční již pátý ročník Mezinárodního folklorního festivalu Pražský jarmark. Pražský festival již od počátku patří mezi nejdelší a největší folklorní festivaly v naší republice. Letos se ho v hlavních programech zúčastní 12 zahraničních a 17 domácích souborů a skupin.

Součástí festivalu jsou tradičně i desítky jarmarečních stánků, ve kterých své výrobky, díla či dárky vyrábí a prodávají lidoví umělci a řemeslníci a rovněž stylové občerstvení. Program začíná v úterý ve 14:45 hodin, slavnostní zahájení je ve 20:00 hodin. Bohatý krojový průvod vyjde ve středu ve 14 hodin ze Staroměstského náměstí Celetnou ulicí směrem na Ovocný trh.

Atraktivním a uměleckým vyvrcholením bude vystoupení souboru ONDRÁŠ v pátek večer a koncert Brněnského rozhlasového orchestru lidových nástrojů v sobotu odpoledne. V sobotu večer se můžeme těšit na hosta ze Slovenska - SLUK (Slovenský ľudový umělecký kolektiv).

Každý den od 14 hodin budou na pódiu na Ovocném trhu vystupovat dětské soubory se svými programy. Závěr festivalu je v neděli 31.8. ve 20 hodin. Český rozhlas je partnerem festivalu a na stánku Folklorního sdružení ČR budou po celou dobu festivalu k dispozici aktuální brožury s vysílacími frekvencemi všech stanic Českého rozhlasu.

Srdečně Vás zveme. Přijďte se potěšit a pobavit!

Pražský jarmark
autor: zuf
Spustit audio