Postižené děti v Hradci Králové získaly novou počítačovou učebnu

24. září 2010

Novou počítačovou učebnu mohou využívat žáci Speciální školy pro sluchově postižené v Hradci Králové. Jediná škola pro děti s poruchami sluchu v Královéhradeckém kraji získala pět počítačů a další vybavení od Nadace Charty 77 v rámci druhé etapy projektu Vyrovnávání šancí. "Učebnu bude využívat 220 našich žáků ve věku od tří do 22 let, připravujeme také kurzy pro dospělé neslyšící, kterým pomůže lektor schopný komunikovat ve znakové řeči," řekla dnes ČTK ředitelka speciální školy Iva Rindová. Vybudování učebny stálo zhruba 440.000 korun a přispělo na ni několik sponzorů, pořádání kurzu pro dospělé podpořil Královéhradecký kraj.

"Je skvělé, když je v podobných školách možné mít učebny s vybavením, které pomáhají minimalizovat handicap dětí," řekla při slavnostním zahájení provozu učebny ministryně školství Petra Buzková.
Nadace Charty 77 v první etapě projektu Vyrovnávání šancí poskytla speciální počítačové vybavení celkem 108 školám, které vzdělávají nevidomé děti a děti s poruchami motoriky. Koordinátor projektu Martin Kováč ČTK řekl, že v druhé etapě projektu pomůže Nadace Charty 77 vybavit učebnami a připojením k internetu několik desítek škol s handicapovanými žáky. "Školy se mohou do našeho výběrového řízení stále hlásit, podmínkou je, že zařízení navštěvuje minimálně pět dětí s postižením," řekl Kovář.

Logo
Spustit audio