Pondělní Noční linka: Představoval/a jsem si to lepší

21. říjen 2024

Jaké budou příběhy posluchačů v Noční lince? Škála možností je vlastně velmi široká. Znalci díla Járy Cimrmana by možná použili citát „fázi očekávání střídá fáze zklamání”, ale snad takových extrémů nebude moc.

Stačí, když si vzpomenete na to, jak vaši radost z nového bytu pokazily nedodělky obkladačů, instalatérů nebo podlahářů anebo na to, jak jste den po osmnáctých narozeninách vlastně nezaregistrovali žádnou zásadní změnu.

V dnešních dvou hodinách Noční linky s Borkem Kapitančikem vlastně dostáváte volný prostor ke slohovému cvičení na téma Představoval/a jsem si to lepší. Jestli to bude o vztahu, který nenaplnil vaše očekávání nebo o chuti jídla, které jste si v luxusní restauraci vždycky chtěli objednat, ale když na to došlo, vaše očekávání se nenaplnilo, to už bude jen a jen na vás.

Volat můžete na číslo 731 800 900. Psát můžete na e-mail linka@rozhlas.cz nebo do webového formuláře níže.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.