Pondělní Noční linka: Pečení cukroví: vůně Vánoc v každém domě
Vánoce jsou nejen o dárcích a tradicích, ale také o vůních, které naplní náš domov a srdce. Dnes Vás zvu na příjemné setkání, kde si povíme o pečení cukroví, které je neodmyslitelnou součástí vánočních svátků.
Jaké druhy cukroví byly ty, které nám voněly z kuchyně každý rok? Co všechno dělalo naše pečení tak výjimečným – byla to tajná rodinná receptura, nebo chvíle strávené s rodinou u stolu, kde se mísil smích i cukr? Jak se měnily vánoční sladkosti v průběhu let a co nám vždy připomnělo kouzlo Vánoc?
Přijďte si zavzpomínat na ty nejkrásnější vánoční chvíle strávené u stolu s plechem voňavého cukroví a podělte se s námi o své oblíbené recepty a vzpomínky.
Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!
Související
-
Recept na Vizovické pečivo: mouka, voda, čas a šikovné ruce
Tradiční Vizovické pečivo se sice nejí, zato je krásné a plné symboliky. Jde o takzvané obřadní pečivo a ve Vizovicích se traduje 36 vzorů.
-
Dětství s vůní vanilky i pachutí alkoholu. Mámu za pití už neobviňuju, ohlíží se cukrář Maršálek
Vařil v Indii, dezerty chystal i pro britskou královskou rodinu a dnes s ním podle stejnojmenné soutěže peče celé Česko. Cukrář Josef Maršálek ale sladký život vždy neměl.
-
Nejlepší linecké cukroví podle své babičky upekl cukrář Josef Maršálek
Osvědčené recepty se nemají měnit. Tohle linecké pečivo je jemné jak vánoční hedvábí a navrchu křupnou voňavé mandle. Už nebudete chtít péct linecké jinak.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka