Pondělí: Váš svatební den

27. březen 2017

Jak jste prožili váš svatební den? Byl to pro vás nejkrásnější den v životě? Kde jste svatbu oslavili? Měli jste velkou svatbu nebo jste dali přednost svatbě pouze se svědky? Jaké šaty jste si na tento den pořídili? Z čeho se skládala svatební hostina? Rozdávali jste svatební koláčky? Kdo je pekl?

Jak se co nejlépe připravit na svatební den? Ač se to možná zdá jako ne příliš podstatné, je pro nevěstu přesto velice důležitá snídaně. Nejvyšší čas, kdy se můžete nasnídat, máte před oblečením se do svatebních šatů.

Pokud se svatební den neodehrává mimo domov nevěsty, sjíždí se i několik hodin před svatbou svatebčané u jejích rodičů. Jako poslední přijíždí ženich s rodinou. Ženich předá maminkám a nevěstě, poté co si ji najde, kytice. Mezitím svatebčané nazdobí auta.

Před obřadem se shromáždí svatební hosté před obřadní síní a čekají na příchod matrikářky nebo jiné pověřené osoby, následuje obřad. Po obřadu následuje svatební fotografování a přesun na svatební hostinu.

Konec svatební hostiny nebývá přesně stanoven. Nicméně platí nepsané pravidlo, že každý ze svatebních hostů by se měl, pokud už odchází, s novomanželi přijít rozloučit. Pouze nevěsta s ženichem mají právo kdykoli hostinu opustit bez rozloučení.

Spustit audio