Pondělí: Naplněné sny

5. červen 2017

Říká se, že když máte v životě určité sny, kterým věříte, splní se vám. Měli jste sen, který došel svého naplnění? Co to bylo? Jak se vám podařilo své sny naplnit? Kdo se případně o to zasloužil? Byla to pouze vaše zásluha nebo jste měli pomocníky? Setkali jste se s tím, že vám okolí nevěřilo a přesto jste neváhali své sny naplňovat? Podělte se s ostatními o váš příběh naplněného snu.

Pokud bych se zaměřila na sny, které se nám zdají během spánku, i tam se možná promítají naše tužby a přání, prostě to, po čem sníme v reálném životě. Má smysl o snech přemýšlet? Prý určitě ano.

Mnoho vědeckých objevů se zjevilo právě ve snu, kdy se snícímu propojilo mnoho informací v kýžený výsledek. Příkladem je dobře známá Mendělejevova periodická tabulka prvků, která se jejímu objeviteli zjevila v podobě šuplíků v dřevěné skříňce.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.