Po vážné nehodě dvou osobních a dvou nákladních vozidel museli hasiči vyprostit pět osob

26. červenec 2018 09:34

Událost se stala ve čtvrtek ráno na komunikaci II/611, bývalé silnici první třídy na úseku mezi Lhotou pod Libčany a Urbanicemi. Na místě bylo celkem sedm zraněných osob.

Oznámení o dopravní nehodě dvou osobních a dvou nákladních vozidel přijalo krajské operační a informační středisko ve čtvrtek 26. 7. v 06:13 hod.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o vážnou dopravní nehodu s větším množstvím zraněných osob, vyrazili hned na místo profesionální hasiči ze stanice Hradec Králové - Pražská, z centrální hradecké stanice U Přívozu, z Nového Bydžova a také dobrovolná jednotka z Chlumce nad Cidlinou a Nechanic.

Průzkumem místa hasiči zjistili, že se mezi dvěma nákladními vozy nachází značně poškozené dva osobní automobily, ze kterých bylo potřeba vyprostit pět zaklíněných osob. Jeden z osobních vozů zůstal na komunikaci, druhý se nacházel mimo vozovku v příkopu.

Hromadná nehoda uzavřela silnici z Hradce Králové na Chlumec nad Cidlinou

Hasičům se podařilo všech pět osob dostat pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení ven. Na místě bylo celkem sedm zraněných osob, všechny si převzali do péče záchranáři.

Po došetření dopravní nehody bude proveden úklid komunikace.

Silnice II/611 musela být z důvodu zásahu a dalšího vyšetřování uzavřena. Předpoklad uzavírky je až do 12:00 hodin. Objízdná trasa vede ve směru od Chlumce nad Cidlinou přes obec Lhota pod Libčany a od Hradce Králové přes Libčany.

autor: baj | zdroj: HZS Královéhradeckého kraje
Spustit audio