Pivo, citron, káva i rum – vše pro maso dobré jest!
Tentokrát prozradíme, jak napravit a vylepšit pokrmy, jakož i různé fígle kuchařské, které se týkají masa.
Maso při vaření rychleji změkne, dáte-li do vody špetku jedlé sody nebo lžíci rumu.Pečené maso bude vždy měkké, potřete-li ho před pečením citronem a chvíli necháte stát. Také maso nejtvrdší změkne, budete-li ho vařit s kopřivovými listy.
Maso v létě uchováte, ponoříte-li ho do sladkého mléka nebo jej posypete čerstvě mletou kávou. Chuť tím rozhodně neutrpí.
Vepřová pečeně bude mít jemnou kůrčičku, když ji budete potírat pivem.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.