Pikantní jahodové chutney [čatny] s krůtími rolkami (z knihy Jahody na 149 způsobů) 5.7.2008

Suroviny:
750 g jahod, 1 meruňkový kompot, 200 ml červeného octa (možno použít i vinný ocet), 100 g moučkového cukru, 1 lžička hořčičných semínek, 1 celá skořice, 4 hřebíčky, 4 krůtí řízky, 2 střední pórky, 1 menší cibule, 2 lžíce másla, 100 ml drůbežího vývaru, sůl, pepř

Postup:
Jahody očistíme a omyjeme, nakrájíme je na nudličky. Meruňky scedíme a rozkrájíme. Dáme do kastrolku, přidáme ocet, nadrobno nakrájenou cibuli, hořčičná semínka, skořici a hřebíček. Za občasného promíchání povaříme 30 minut, odstavíme a necháme vychladnout.
Řízky naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe podušeným pórkem a zavineme. Opečeme je na másle dozlatova, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
Podáváme s opékanými brambory, chutney [čatny] servírujeme zvlášť.

Vaříme s Habadějem v sobotu 5.7.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.

Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu

Osudy dobrého vojáka Švejka

Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET

Koupit

Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser