Petr Štěpánek - frontman kapely Unisono: Vzpomínky na budoucnost

4. únor 2015

Skupina Unisono vznikla v roce 1987 okolo hráče na klávesové nástroje Petra Štěpánka (ex Odyssea), který ke spolupráci přizval pražské hudebníky Eduarda Šejnohu (bicí, ex Orient) a Pavla Sádlíka (baskytara, ex Karamel) a královéhradeckého kytaristu Vlastimila Lukšíka. Na pětici skupinu doplnil hrající manažer Jindřich Šafařík (klávesy, kytara).

Repertoár kapely - originální směs rockových vypalovaček, pomalých balad a chytlavých hospodských odrhovaček, vždy se silnými melodiemi - stál především na Štěpánkových písničkách.

Od kapel podobného zaměření se Unisono odlišovalo dokonalým profesionálním technickým zázemím.

Přestože skupina působila především ve východních Čechách, spolupracovala se špičkovými zvukaři z Plzeňska (Jiří Zýka, Milan Chlad). Na ně pak navázal další vynikající zvukař Jiří Nikl.

Úspěch se dostavil prakticky okamžitě. Vysokáná vštěvnost produkcí Unisona byla pro pořadatele zárukou kasovního úspěchu.

Kapela stále funguje a v loňském roce natočila desku Vzpomínky na budoucnost.

Nejen o ní si s Petrem Štěpánkem povídal v úterý 3. února 2015 po 18 hodině v pořadu Regionální scéna Tomáš Peterka.

Příjemný poslech!


Zvětšit mapu
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.