Panenky pro UNICEF ze střední školy v Nové Pace

23. září 2010

Ve Střední škole gastronomie a služeb v Nové Pace skončilo za účasti Českého rozhlasu Hradec Králové základní kolo Miss Panenka 2007. Dalších sedmadvacet panenek dostane Český výbor UNICEF a výtěžek z jejich prodeje je určen na přeočkování dětí v rozvojových zemích. Do Českého rozhlasu Hradec Králové putovala panenka, která ve Střední škole gastronomie a služeb v Nové Pace získala nejvíc hlasů. Všechny ostatní, které žákyně této školy vyrobily, budou ale v červnu předány v rámci slavnostního setkání v Hradci Králové Českému výboru UNICEF. Spolu s panenkami z dalších škol, dětských domovů a domovů důchodců.

Ředitel novopacké střední školy Milan Pospíšil vidí v této akci především snahu pomáhat druhým, ale také příležitost zviditelnění školy. "Pochopitelně i zviditelnění oboru krejčová. Ten obor se už v rámci našeho kraje vyučuje pouze na dvou školách, u nás a v Červeném Kostelci. Tím, že se bude prezentovat díla našich žákyň, tak tím vejde tento obor do podvědomí třeba i budoucích absolventů základních škol," uvedl Milan Pospíšil.
Učitelka Ladislava Kocourková k tomu dále doplnila: "Byly jsme velice potěšeny, že nás oslovil Český rozhlas, takže jsme se snažily, abychom těch panenek připravily co nejvíce."

Spustit audio