Open Air Festival Trutnov prý nemá být jen o hudbě, ale také o setkávání

16. srpen 2013

Podkrkonošský Trutnov patří od včerejšího večera až do neděle nejrůznějším hudebním žánrům. V areálu Na Bojišti začal již 26. ročník tradičního Open Air Festivalu Trutnov. Věnován je letos obětem násilného poválečného odsunu.

I letos připravili organizátoři trutnovského festivalu pestrý výběr pro mladší generace i pro ty dříve narozené. Lidé se přitom program dozvědí až na místě.

„Tenhle festival je založen především na momentu setkání, to je ta důležitá věc. A ty kapely, to je v podstatě taková záminka k tomu, aby se tady lidé setkali a zažili tady čtyři dny míru, tolerance, porozumění a lásky. Ctíme momenty překvapení a momenty setkávání,“ vysvětluje pořadatel Martin Věchet.

„Letošní ročník je věnovaný obětem násilného poválečného odsunu, což je téma, které v české společnosti poměrně vzbuzuje emoce. V Knihovně Václava Havla bude promítnuto několik dokumentárních filmů na toto téma a také v undergroundovém stanu proběhne několik debat na téma odsunu,“ dodává spoluorganizátorka Eva Navrátilová.

Jedním z hlavních taháků je letos zřejmě král bílého blues, 80letý John Mayall. Trutnovský festival ale představí i netradiční hosty.

Návštěvníky tak pozdraví filmový Vinnetou, francouzský herec Pierre Brice, spolu s Marií Versini, představitelkou jeho sestry Nšo-či. Zahraje také písničkář Wabi Daněk, který běžně na podobných akcích nevystupuje.

Vlasta Redl vystoupil na hudebním festivalu Open Air Trutnov
autor: Bohuslav Štěpánek
Spustit audio