Odborový svaz KOVO se bude radit o dalším postupu

22. září 2010

Ve dnech 15. - 16. října 2008 proběhne v Malém sále Kongresového centra ALDIS v Hradci Králové 11. zasedání Rady Odborového svazu KOVO, která bude zejména projednávat kauzu Siemens Kolejové vozidla, zákoník práce, světovou finanční krizi a dopady na firmy. V průběhu jednání se bude hodnotit také postup OS KOVO proti připravovanému věcnému záměru zákoníku práce, dopady na firmy v působnosti OS KOVO vyplývající ze světové finanční krize a také příprava na začínající kolektivní vyjednávání na podnikové a odvětvové úrovni. "OS KOVO je připraven všemi prostředky bránit postavení zaměstnanců a nedovolí, aby zaměstnavatelé a vláda dosáhly dalšího snížení jejich již tak nízké ochrany" podotknul k jednání předseda OS KOVO Josef Středula.

"Pokud to bude nutné, jsme připraveni zastavit práci ve firmách, kde působíme. Není totiž kam ustupovat! Věřím, že tento postup Rada OS KOVO podpoří", dodal předseda OS KOVO Josef Středula.
Odborový svaz KOVO je největším odborovým svazem v České republice a působí v něm cca 1.000 podniků.
Zasedání Rady OS KOVO bude zahájeno dne 15. října 2008 ve 13:30 hodin a ukončení se předpokládá dne 16. října 2008 do 12:00 hodin.

Spustit audio