Oblastní nemocnice v Náchodě má být jednou z nejmodernějších v republice

18. duben 2012

Královéhradecký kraj vypsal soutěž na první etapu modernizace a dostavby Oblastní nemocnice v Náchodě za odhadovanou cenu 875 milionů korun bez daně z přidané hodnoty. Zájemci mají své nabídky podat do 18. května 2012.

Vlastní stavba by měla začít letos na podzim. Hotová by podle zadávacích podmínek měla být za 27 měsíců.

Operace v nemocnici v Příbrami

Oblastní nemocnice v Náchodě je zdravotnické zařízení, které sloužilo pacientům už v letech naší první republiky. Od té doby sice doznala určitých změn, ale prostorově a mnohde i technicky je na dnešní dobu a velký počet pacientů, nevyhovující.

Koncem loňského roku byly zahájené práce na plánované přestavbě, jak pokračují a co to bude znamenat pro lékaře i pacienty, na to se ředitele nemocnice Miroslava Vávry ptala redaktorka Jana Tomková.

Předmětem zakázky jsou stavební práce a související dodávky zdravotnické techniky pro operační sály. Dostavba bude probíhat v dolním areálu nemocnice za plného provozu nemocnice. Část peněz chce kraj získat z evropských dotací.

Projekt počítá se stavbou čtyř nových budov, ve kterých bude k dispozici několik operačních sálů, téměř dvě desítky specializovaných vyšetřoven a pracovišť a také více než 180 lůžek pro pacienty.

Oblastní nemocnice Náchod je po hradecké státní fakultní nemocnici největším zdravotnickým zařízením v kraji.

autor: TK
Spustit audio