Oblastní nemocnice v Jičíně má přátelské dětské oddělení

19. únor 2013

V ambulanci, kam přicházejí i ti nejmenší a nejbázlivější pacienti, dodávají všem odvahu plameňáci, opice, sloni, zebry, lišky nebo pes.

Jak to teď tedy vypadá na oddělení dětské ambulance v Oblastní nemocnici v Jičíně? Podle redaktorky Vlaďky Wildové, která se tam už byla podívat, je to tam krásně barevné, vstřícné a přátelské.

Společnost tam dělají a kuráž dodávají zvířátka na obrazech i nástěnných malbách. Studenti Střední umělecko-průmyslové školy z Prahy - Žižkova tam totiž poslali stádo zeber, plameňáky, opice nebo slony. Radost z této společnosti měla i ředitelka Jičínské nemocnice Dana Kracíková, která na vernisáži mimo jiné řekla.

Do přátelského oddělení dětské ambulance Oblastní nemocnice v Jičíně jsme se podívali společně s Vlaďkou Wildovou. Poděkování si zaslouží všichni, kteří mají podíl na novém vstřícném prostředí pro malé, bojácné pacienty.

Vděk si ale především zaslouží autorka nápadu, která ho nakonec dokázala společně s žižkovskými studenty a jejich profesory dotáhnout do zdárného konce. Byla to jičínská učitelka výtvarné výchovy Lída Tmějová.

autor: VaW
Spustit audio