Obalové uskupení Omnipack bude mít v Solpapu vývojové centrum

24. září 2010

Výrobce obalů z vlnité lepenky Solpap z Třebechovic pod Orebem buduje s podporou peněz z Evropské unie nové vývojové centrum. Pracoviště asi za 3,5 milionu korun bude k dispozici i členům východočeského uskupení Omnipack, které sdružuje přes dvě desítky firem z oboru výroby obalů. ČTK to řekl jednatel Solpapu Michal Nutil. Práce v novém provozu, který bude vybavený vzorkovacím zařízením a vývojovými počítačovými programy, by se měla naplno rozběhnout začátkem příštího roku.

Evropská unie hradí asi tři čtvrtiny nákladů. Solpapu by mělo centrum zejména pomoci udržet náročné zákazníky z automobilového a elektrotechnického průmyslu.
Centrum by mělo pomoci zvýšit konkurenceschopnost i dalším členům tzv. klastru Omnipack, který vznikl loni na podzim. Jako první v České republice obdržel klastr Omnipack letos v srpnu na svůj projekt a další rozvoj dotaci ze strukturálních fondů EU v celkové výši 45 milionů korun.
Solpap, který zaměstnává 86 lidí, v prvním pololetí zvýšil tržby o více než čtvrtinu na 96 milionů korun. Celoročně čeká zvýšení obratu o pětinu na hranici 183 milionů korun. Členové klastru Omnipack pak dohromady zaměstnávají asi dva tisíce lidí a jejich roční tržby dosahují zhruba 2,4 miliardy korun.

Spustit audio