O kurzy se sociální problematikou je mezi institucemi velký zájem

24. září 2010

Pracovníci charit, azylových domů a dalších zařízení, které nabízejí sociální služby, vítají rozšiřující se nabídku kurzů zabývajících se sociální problematikou. Mimořádný zájem například potvrdila účast 264 lidí z téměř čtyř desítek organizací z Královéhradeckého a Pardubického kraje na kurzech v Červeném Kostelci na Náchodsku, kterých se zúčastnilo o sto účastníků více, než bylo plánováno. Charita proto plánuje od září začít nabízet další vzdělávací programy pro pracovníky ze sociálních zařízení, řekla ČTK koordinátorka projektu Marcela Frýbová.

"Kurzů v Kostelci se zúčastnila jedna z kolegyň. Tyto aktivity vítáme, protože přinášejí možnost získat nové poznatky od odborníků i od ostatních kolegů z jiných institucí, které my následně uplatňujeme v péči o klienty," řekl ČTK ředitel Oblastní charity v Trutnově Jiří Špelda. Trutnovská charita nabízí charitní a pečovatelskou službu pro přibližně tři stovky klientů, poskytuje také osobní asistenci. Špelda by uvítal, kdyby se nabídka kurzů ještě více rozšířila. "Kromě sociální oblasti bychom měli zájem i o kurzy v oblasti zdravotnictví," řekl Špelda.
Charita v Červeném Kostelci kurzy nabídla v rámci projektu nazvaného Zvýšení absorbční kapacity sociálních organizací vzděláváním a zřízením nových pracovních míst, na který získala od evropských fondů 1,5 milionu korun. Součástí projektu bylo také zřízení čtyř pracovních míst. Kvůli vysokému zájmu charita připravuje další projekt, který by měl nabídnout možnost dalšího vzdělávání například v oblasti komunikace s klienty.
Charita v Červeném Kostelci nabízí školení ve svém edukačním centru Háčko, provozuje také Hospic Anežky České pro těžce nemocné a umírající či půjčovnu speciálních pomůcek.

Spustit audio