Nymburk schválil vyrovnaný rozpočet s příjmy a výdaji 415 mil.Kč

27. březen 2003

S vyrovnaným rozpočtem s příjmy i výdaji 415 milionů korun bude letos hospodařit město Nymburk. Rozhodli o tom městští zastupitelé. Ti také schválili původní návrh rady, podle kterého bude město letos nejvíce investovat do přestavby bývalého sídla okresního úřadu.

Do rekonstrukce úřední budovy na náměstí Přemyslovců hodlá město letos vložit 35 milionů korun. Postupně sem chce přemístit celou radnici a její současné sídlo v Palackého ulici pronajmout. I přes tyto mimořádné investice v souvislosti s reformou veřejné správy a nárůstem počtu úředníků počítá město se sérií menších investic především do budování infrastruktury a opravy komunikací. Město totiž loni splatilo všechny velké dluhy, za které ještě loni muselo dát 20 milionů korun.

Do výstavby komunikací a zasíťování v lokalitě u hřbitova hodlá město letos investovat 19,5 milionů korun. Mělo by zde vzniknout asi 35 rodinných domů a několik bytových domů. Město dosud nestanovilo, za kolik bude připravené pozemky zájemcům prodávat. Vedení města ale počítá s tím, že by tato cena měla především pokrýt náklady. S rozvojem bydlení souvisí i pokračování výstavby 93 bytů v městské části Drahelice, které město staví s pomocí státní dotace a příspěvků nájemníků.

Radnice letos počítá také například s opravou fasády a zateplením objektu Eliška na náměstí Přemyslovců a pokračováním oprav břehových zdí vodního příkopu Velké valy. Ta se loni propadla a zkomplikovala dopravu v této lokalitě. Loni město schválilo rozpočet ve výši téměř půl miliardy korun. Na jeho výši se ale podílely výrazně státní dotace a úvěr na výstavbu bytových domů.

Spustit audio