Nový ředitel Janských Lázní propouštět nebude. Chce přilákat klienty z Německa

4. listopad 2013

Janské Lázně v Krkonoších vede od 1. listopadu Rudolf Bubla. Ministr zdravotnictví v demisi Martin Holcát jej jmenoval místo krizového manažera Josefa Šimurdy. Bubla se nechystá jako jeho předchůdce propouštět a chce dostat lázně na německý trh.

„Nechystám žádné personální zemětřesení. Mým stěžejním úkolem v těchto dnech bude, aby lázně měly plynulé financování," uvedl nový ředitel Rudolf Bubla k tomu, že jeho předchůdce Josef Šimurda snížil počet zaměstnanců zhruba o sedm desítek.

Janské Lázně letos nabraly ztrátu víc než 30 milionů korun a mohou se dostat do existenčních problémů. „Lázeňství je závislé na sezonnosti. V létě je zapotřebí si vydělat na zimu. Pokud by mělo dojít k tomu, že se rezervy začnou blížit nule, existují metody, jak se s tím vyrovnat," nebojí se Bubla.

Janské Lázně mohou na trhu uspět s produktem v podobě léčení. Prodat jej mohou klientům nejen doma, ale i v zahraničí. Tímto směrem by se chtěl nový ředitel vydat. „Je zapotřebí se podívat do zahraničí, například do Německa. Stejnou péči je možné nabídnout ve spolupráci s německými zdravotními pojišťovnami německému trhu," řekl Bubla.

Rudolfa Bubla působil sedm let v konkurenčních Lázních Bohdaneč. Po dlouholetém řediteli Romanu Koudelem a krizovém manažerovi Josefu Šimurdovi se Bubla stal třetím ředitelem Janských Lázní za letošní rok.

autoři: PLE , ako
Spustit audio