Nové oddělení stomatologické kliniky v Hradci Králové

19. srpen 2011

Bolest zubů je vždy nepříjmná. V královehradecké Fakultní nemocnici ale svým pacientům pomohou, a to v novém oddělení stomatologické kliniky. To bude od ledna sloužit nejen k ošetřování pacientů, ale i pro potřeby lékařské fakulty. Nová čast kliniky obsahuje deset ordinací, několik specializovaných pracovišť a hlavně zubní pohotovost. U příležitosti brzkého stěhování stomatologické pohotovostní služby z Třebše proběhl v minulém týdnu na oddělení Den otevřených dveří. Než Jana Maláková oslovila přednostu stomatologické kliniky - docenta Radovana Slezáka - zeptala se návštěvníků jaký je jejich názor na tyto změny.

Stavební práce trvaly necelé tři měsíce a provoz kliniky nijak neomezily. Náklady vynaložené na přístavbu se pohybovaly kolem 30 milionů korun. Podělily se o ně nemocnice, lékařská fakulta i kraj.
Od 1. ledna 2010 se sem z objektu záchranné služby přestěhuje zubní pohotovost. Zubní lékařská služba první pomoci poskytne ošetření stejně jako dříve v pracovních dnech od 16 do 22 hodin, o víkendech a svátcích od 8 do 22 hodin.
Do nových míst se stěhuje rovněž implantologické centrum stomatologické kliniky, jediné pracoviště klinického typu v republice, čímž se rozšíří jeho kapacita. To se týká rovněž oddělení záchovné stomatologie a protetiky.

Spustit audio