Pudinková buchta
Apetýt vám i dnes přináší inspiraci do kuchyně. Sladká tečka – i tak by se mohl jmenovat vděčný a jednoduchý recept na pudinkovou buchtu.
Budete potřebovat:
na těsto:
- 250 g mouky
- 2 čokoládové pudinky
- 2 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 polévkovou lžíci rumu
- 100 ml oleje
- 100 g moučkového cukru
na krém:
- 1 měkký tvaroh
- 1/2 kostky másla
- 100 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
Postup:
- Všechny suroviny na těsto ušlehejte a těsto vlijte na hlubší plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte prvních pět minut na 200 stupňů, potom snižte teplotu na 180 stupňů a dopečte cca 15-20 minut.
- Máslo s cukry a tvarohem vyšlehejte a naneste na vychladlý plát těsta.
- Ozdobte strouhanou čokoládou.
- Ideální servírování je k snídani, odpolední kávě nebo jen tak, když vás bude honit mlsná.
V tomto receptu můžete použít kvalitní produkty jihomoravských farmářů. Najdete je na webu ochutnejtemoravu.eu.
Související
-
Jáhelník
Jáhly jsou bezlepková potravinářská surovina, která je vyráběna loupáním prosa. Vznikají tak žluté kuličky o průměru asi jeden milimetr.
-
Křehký makový koláč
Než se pustíme do dnešního receptu, pojďme si připomenout, jak je právě mák, který je hlavní ingrediencí, pro naše tělo užitečný.
-
Kremeše
Kremeše jsou oblíbeným dezertem u našich nejbližších sousedů na Slovensku. Proto není divu, že spousta lidí kremeše zná, a to hlavně z cukrárny.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.