Kuře po myslivecku
Variací na zpracování kuřecího masa jsou desítky, možná stovky. My si v Apetýtu připravíme Kuře po myslivecku. Chutná skvěle, je šťavnaté a určitě se k receptu budete rádi vracet.
Připravte si:
- 6 kuřecích stehen
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 250 ml červeného vína
- 800 g rajčat v konzervě
- 4 snítky tymiánu
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 kostku drůbežího bujonu
- 2 bobkové listy
- sůl, pepř
- hrst petrželky
Postup:
- Troubu předehřejeme na 200 stupňů, kuřecí díly potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
- Položíme je kůží nahoru do pekáčku a pečeme v troubě 25 minut.
- Stehna budou dozlatova, ale ještě ne úplně doměkka.
- Vyndáme je z pekáčku a odložíme zatím stranou.
- K výpeku přidáme olej, nakrájenou cibuli a česnek, dusíme 8 minut doměkka.
- Vlijeme víno a necháme ho odpařit, přidáme koření, kostku bujonu rozpuštěnou v 300 ml horké vody a vlijeme do pekáčku.
- Do směsi vrátíme maso a dalších 20 minut necháme v troubě, dokud omáčka nezhoustne.
- Na závěr ozdobíme petrželkou a podáváme ideálně s rýží nebo těstovinami.
Související
-
Kuře v peřince
Dnešní recept patří k těm, které si určitě oblíbíte. I v případě, že vám zbyde pečené kuře a bramborová kaše, můžete i zbytky povýšit na gastronomický zážitek.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.