Praženice z hub z Vlčnova
První zmínka o houbách pochází ze starého Řecka ze 4. století před naším letopočtem. Jejich sběr je téměř českou národní tradicí a Česká mykologická společnost se jimi zabývá od roku 1919.
Z Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku jsme tentokrát vybrali Praženici z hub z Vlčnova.
Budete potřebovat:
- hříbky (suchohřiby, dubáky, hřiby smrkové)
- 1 lžíce sádla
- 1 cibule
- 3-4 vejce
- sůl
- pepř
Postup:
- Hříbky nakrájíme a spaříme vřelou vodou, abychom je zbavili nečistot.
- Můžeme je nechat také v kastrolku přejít varem a poté scedíme.
- Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, kterou necháme zesklovatět, přidáme spařené houby, osolíme, opepříme, podusíme do měkka.
- Zamícháme, přidáme 3-4 vejce a necháme je na teple srazit.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.