Kuře na smetaně z ruské kuchyně
podle paní Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
kuře o hmotnosti cca 1 kg
100 g másla
250 ml kysané smetany
200 ml drůbežího vývaru
1 cibule
trochu strouhaného tvrdého chleba
mletý pepř
mletý zázvor
muškátový oříšek
sůl
2 kyselé okurky na obložení
Postup:
Očištěné, omyté a osušené kuře pomalu opékáme v rozpuštěném másle ze všech stran. Když je napůl měkké, rozčtvrtíme ho, osolíme, podle chuti přidáme muškátový oříšek, zázvor a pepř a znovu opékáme. Když je kůže opečena téměř dozlatova, přidáme najemno nakrájenou cibuli. Jakmile zesklovatí, zalijeme kuře smetanou a kuřecím vývarem, přidáme strouhaný chléb a dusíme ještě asi 20 minut. Měkké kuře vyjmeme, omáčku přecedíme a podáváme obložené plátky kyselé okurky.
Vhodnou přílohou jsou žemlové knedlíky, noky nebo těstoviny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://hradec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.