Škvarková pomazánka 10/10/2009

Suroviny:
75 dkg čerstvých škvarků
2 - 3 feferonky
1 sklenička sterilovaných paprik nebo může být i čerstvá paprika
15 dkg plnotučné hořčice
4 lžičky vegety
4 vejce

Postup:
Škvarky, feferonky a papriky umeleme, přidáme hořčici, vegetu a vejce a dobře promícháme. Hotovou směs naplníme do skleniček, zavíčkujeme a sterilujeme při 100 stupních Celsia 1 hodinu.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.