Krůtí guláš se zelím 19.09.2009

Suroviny:
250 g krůtích prsou, 450 g kysaného zelí, cibuli, jablko, lžíce olivového oleje, lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, brambora, 100 ml kysané smetany, sůl, mletý pepř, zelená a červená paprika, máslo a petrželová nať

Postup:
Kysané zelí pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
Zatím si oloupeme a omyjeme bramboru, jemně ji nastrouháme a zamícháme do zelí. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu.

Vaříme s Habadějem v sobotu 19.09.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ