Pohankový nákyp 10/1/2009
Suroviny:
pohanka
olej
zelenina podle chuti
brambory
prolisovaný česnek
cibulka osmažená na másle
sůl
koření podle chuti
na sladkou variantu - ovoce - může být sušené, mražené, kompotované nebo čerstvé, ořechy, máslo
Postup:
Pohanku přebereme, spaříme a 5 - 8 minut povaříme. Pekáček vymažeme olejem, přidáme pohanku, zeleninu, pokrájené brambory, prolisovaný česnek, osmaženou cibulku, osolíme, okořeníme a dáme zapéct do trouby.
Sladká varianta - na pohanku dáme ovoce, podle chuti ořechy, poklademe kousky másla a zapečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.