Brokolicový nákyp 7.3.2009

Suroviny:
brokolice (500 g), 200 g měkkého salámu, 100 g eidamu, 4 vejce, sůl, mletý pepř, 1/2 lžičky kari, 150 ml mléka, 250 ml polohrubé mouky, tuk a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy, 1 lžička prášku do pečiva, 3 stroužky česneku

Postup:
Brokolici povaříme 5 minut v páře. Pokrájíme ji na drobné kousky a smícháme s moukou, ve které nejprve promícháme prášek do pečiva.
Vše zalijeme mlékem, přisypeme nastrouhaný sýr, na drobné kostičky pokrájený salám, rozmačkaný česnek, osolíme, okořeníme. Vejce ušleháme do pěny a přidáme ke směsi. Dobře promícháme a nalijeme do pekáče nebo zapékací misky vymazané tukem a vysypané hrubou moukou. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 45 minut.

Vaříme s Habadějem v sobotu 7.3.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.