Třípatrové řezy 13/10/2007

Těsto:
2 hrnky krupicového cukru
1 vanilkový cukr
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek oleje
špetka soli
2 vejce
2 lžíce kakaa
2 hrnky mléka
1 prášek do pečiva

Krém:
4 lžíce krupicového cukru
3 lžíce moučkového cukru
1 karamelový pudinkový prášek
1 máslo
2,5 dl mléka

2 šlehačky
1 ztužovač

strouhaná čokoláda

Postup:
Ze všech suroviny si připravíme těsto, které rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme ve vyhřáté troubě. Na vychladlý plát rozetřeme krém, potřeme ušlehanou šlehačkou a dozdobíme strouhanou čokoládou.

Příprava krému:
Z mléka, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Do vychladlého pudinku zašleháme máslo a moučkový cukr.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.