Vdolky II. 31/3/2007

Suroviny:
0,5 kg hladké mouky
1 lžíce cukru
4 dkg droždí
8 dkg oleje
špetka soli
250 ml mléka

Postup:
Ze všech surovin zaděláme těsto a necháme ho vykynout. Vykynuté těsto rozválíme, tvořítkem vykrájíme kolečka, naskládáme je na plech a necháme krátce vykynout. Vykynutá kolečka potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí, posypeme kmínem a makem a upečeme. Vdolky můžeme jen potřít žloutkem a upéct. Hotové neposypané vdolky mažeme marmeládou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.