České kapustové karbanátky 3/2/2007
Suroviny:
půl hlavičky kapusty
1 cibule
8 dkg anglické slaniny
2 stroužky česneku
15 dkg mletého vepřového masa
2 vejce
olej
sůl
pepř
majoránka
strouhanka
Postup:
Kapustu rozebereme, listy vložíme do vroucí osolené vody a necháme je 8 minut povařit. Kapustu vyjmeme a necháme okapat. Na oleji osmahneme pokrájenou anglickou slaninu, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a opečeme. Všechny suroviny smícháme a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z hmoty tvarujeme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka