Podmáslová polévka 30/9/2006
Suroviny:
vývar z hub
houby
sůl
mletý kmín
podmáslí nebo kefír
hladká mouka na zahuštění
Postup:
Do vývaru z hub přidáme pokrájené houby, sůl a kmín a necháme povařit. Do podmáslí nebo do kefíru přidáme hladkou mouku, dobře promícháme, přilijeme trochu horkého vývaru a znovu promícháme. Mléčnou směs nalijeme do vývaru a necháme provařit.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.