Bramborák plněný špenátem a sýrem /Střední škola potravinářská Smiřice - Velikonoční kuchařka/ 15.4.2006

Suroviny:
8 středně velkých brambor, 1 velká mrkev, 3 lžíce ovesných vloček, 1 vejce, sůl, olej na smažení.
Náplň:
300 g zmrazeného listového špenátu, 200 g taveného sýra s česnekem, 25 g rostlinného tuku, 2 cibule, sůl, pepř, muškátový květ.

Postup:
Nakrájenou cibuli zesklovatíme na tuku, přidáme rozmražený špenát a mírně dusíme tak dlouho, až se všechna tekutina vypaří. Ve špenátu rozpustíme tavený sýr rozdělený na menší kousky, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem. Hmotu udržujeme mírně teplou. Nesmí se vařit !
Oloupeme mrkev a brambory a obojí jemně nastrouháme. Pak nastrouháme cibuli, přimícháme vejce s ovesnými vločkami a osolíme.
Z těsta upečeme na rozehřátém oleji 8 bramboráků. 4 bramboráky dáme na horký podnos, potřeme náplní ze špenátu a sýra a přikryjeme zbývajícími bramboráky.

Vaříme s Habadějem v sobotu 15.4.2006 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.