Čína dle Bobinky 17/9/2005
Suroviny:
kuřecí nebo krůtí maso
kari koření
vejce
česnek
solamyl
sůl
pórek
čínské zelí
paprika
sojová omáčka
voda
Postup:
Maso nakrájíme na nudličky, smícháme se solí, kari kořením, vajíčkem, utřeným česnekem a lžící solamylu a necháme odležet. Odleželé maso opečeme, postupně přidáme zeleninu nakrájenou na nudličky, podlijeme a podusíme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.