Ragú z kuřecích krků (Slovenská polévka) 1/5/2004

Postup:
V osolené vodě uvaříme 10 kuřecích krků. Uvařené krky vyndáme, vychladlé obereme a maso odložíme. Vývar naředíme na 2 litry, přidáme slepičí bujón a povaříme. Na oleji opečeme 1 jemně pokrájenou cibuli, přidáme na kostičky pokrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Orestovanou zeleninu přidáme do vroucí polévky, povaříme, přidáme hrst brokolice a necháme přejít varem. Nakonec přidáme maso a nasekanou petrželku.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.