Dýňové koláčky (hrníčkový recept)

Suroviny: 1/2 hrníčku tuku na pečení, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrníček dužiny z dýně, 1 čajová lžička vanilkového extraktu, 2 hrnky hladké mouky, 1/4 čajové lžičky soli, 1 čajová lžička jedlé sody, 1 čajová lžička prášku do pečiva, 1 čajová lžička skořice, 1 a 1/2 hrnku malých kousků hořké čokolády

Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C.
V misce utřeme tuk a cukr tak, aby nám vznikl pěkný krém. Pak opatrně vmícháme dýni a vanilkový extrakt.
V druhé misce smícháme mouku, sůl, sodu, prášek do pečiva a skořici. Tuto směs pak přidáme do první misky. Nakonec vmícháme kousky čokolády a uděláme těsto. Tím pak buď plníme formičky nebo je vytvarujeme do podoby malých koláčků na pečícím tácu.
Pečeme na pečícím papíru asi 8-10 minut. Pak necháme koláčky minutku vychladnout na plechu. Poté je sundáme z plechu a necháme vychladnout třeba na mřížce.

autor: Zdeňka Kabourková

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.