Dýňové koláčky (hrníčkový recept)
Suroviny: 1/2 hrníčku tuku na pečení, 1 hrnek krystalového cukru, 1 hrníček dužiny z dýně, 1 čajová lžička vanilkového extraktu, 2 hrnky hladké mouky, 1/4 čajové lžičky soli, 1 čajová lžička jedlé sody, 1 čajová lžička prášku do pečiva, 1 čajová lžička skořice, 1 a 1/2 hrnku malých kousků hořké čokolády
Postup:
Troubu předehřejeme na 175°C.
V misce utřeme tuk a cukr tak, aby nám vznikl pěkný krém. Pak opatrně vmícháme dýni a vanilkový extrakt.
V druhé misce smícháme mouku, sůl, sodu, prášek do pečiva a skořici. Tuto směs pak přidáme do první misky. Nakonec vmícháme kousky čokolády a uděláme těsto. Tím pak buď plníme formičky nebo je vytvarujeme do podoby malých koláčků na pečícím tácu.
Pečeme na pečícím papíru asi 8-10 minut. Pak necháme koláčky minutku vychladnout na plechu. Poté je sundáme z plechu a necháme vychladnout třeba na mřížce.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.