Borůvkový koláč sypaný perníkem (od Jany Poslušné z Pardubic)
Suroviny: 4 vejce, 150 g másla, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku na pečení. 150 ml mléka, 2 lžíce citronové šťávy, 500 g borůvek, 150 g strouhaného perníku
Postup:
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky. Do směsi vmícháme po částech mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva, citronovou šťávu a sníh z bílků.
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, poklademe borůvkami a posypeme strouhaným perníkem. Upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.