Neváhejte a sbírejte květy hlohu. Pomáhají na srdeční problémy

10. duben 2024

Málokdo ví, že by se měl na jaře vydat natrhat a usušit květy hlohu – jsou totiž skvělým pomocníkem při zdravotních problémech se srdcem.

Hlavní a nejvýznamnější je užívání hlohu při srdečních chorobách. Hloh je hotovým požehnáním pro nemocné srdce, posiluje a prokrvuje srdeční sval, uklidňuje činnost srdce, odstraňuje silné bušení srdce a arytmii, dobře působí i při angině pectoris.

Kromě přímého účinku na srdce pomáhá hloh i při průvodních nemocech – reguluje krevní tlak, hlavně ten vysoký, čistí vápenaté usazeniny v cévách a tím zlepšuje krevní oběh.

A teď to důležité – hloh působí velmi pomalu. Jeho příznivé účinky se dokonce projeví až po několika týdnech, někdy dokonce po měsících od chvíle, kdy začneme užívat denně bez přerušení. Zato jsou tyto účinky až překvapivě dobré a trvalé.

Hlohové květy začněte užívat hned při prvních příznacích srdečních obtíží, kdy ještě není nutné užívat jiné, silnější léky. Můžete je užívat také na uklidnění a nespavost.

Šálek hlohového čaje s medem pomůže při celkové únavě, závratích, dušnosti, pocitech strachu a nervozity. Dvě lžičky sušeného hlohu zalijte ¼ litrem vroucí vody, nechte 15 minut louhovat a přeceďte.

autor: Eva Bucharová | zdroje: bylinkyprovsechny.cz , Google.com , manutea.cz
Spustit audio