Návštěvu dvorské ZOO zpestří vánoční stromky i osvětlení

23. září 2010

Lidé, kteří zamíří na prohlídku Zoologické zahrady ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku, se mohou těšit na ozdobené vánoční stromečky a nasvícené pavilony v areálu zoo. Tradiční akci nazvanou Vánoční zoo zahrada připravuje od začátku prosince do 31. ledna, informovala ČTK Jana Myslivečková z oddělení propagace ZOO.

Dvorská zoologická zahrada také od 1. do 15. prosince nabídne možnost návštěvy zahrady pro školní výpravy zdarma. "Podmínkou je objednání návštěvy školáků na telefonním čísle 499 311 258 či prostřednictvím e-mailu propagace@zoodk.cz," uvedla Myslivečková. Na každou skupinu školáků bude v areálu zahrady čekat vánoční stromeček, který ozdobí vlastními ozdobami, poté si budou mít možnost prohlédnout nasvícenou a vánočně vyzdobenou zoologickou zahradu.
Zahrada bude v prosinci a lednu otevřena až do 19:00, pouze na Štědrý den a na Silvestra pokladny zavřou již v 16:00. Kromě procházky kolem venkovních výběhů mohou návštěvníci zamířit také do několika pavilonu zoo. Akce Vánoční zoo se ve Dvoře Králové konala poprvé v roce 1997. Dvorská zoo je známá především chovem afrických kopytníků. Ročně zahradu, která chová zhruba 2500 zvířat, navštíví přibližně půl milionu lidí.

Spustit audio