Natáčení Koncertu Studia noc - severočeská skupina Stráníci

3. březen 2015

Po měsíci se Country klub Lucie v Hradci Králové opět zaplní příznivci folkové muziky.

A bude to stát opravdu za to.

Skupina Stráníci

V neděli 5. května 2013 v 19:30 proběhne další veřejné natáčení Koncertu Studia noc.

Tentokrát zavítá až ze severních Čech s trampskými písněmi s třicetiletou tradicí severočeská skupina Stráníci.

Skupina Stráníci je hudební sdružení přátel manželské dvojice Luboše a Veroniky Stráníkových, hrající jak trampskou, tak folkovou muziku.

Vznik kapely je zapsán v roce 1983, kdy Luboš Stráník potkal Veroniku (v té době ještě neStráníkovou). Začali jako folktrampské duo.

Před 10 lety je láska k této muzice svedla dohromady s Mirkem Ošancem do sdružení zabývajícího se tvorbou tria Peter, Paul and Mary a příbuzných folkových veličin.

Dnes vystupují v ustálené sestavě za doprovodu baskytaristy Pavla Liptáka.

Skupina má v repertoáru známé písně zahraničních autorů s českými texty.

Přijďte si v neděli 5. května 2013 v 19:30 vychutnat poklidnou a přátelskou atmosféru, která díky přátelsví mezi muzikanty dokáže obměkčit i toho největšího bručouna.

"To, že si rozumíme lidsky je obrovská deviza, která nás drží pohromadě nejen jako muzikanty, ale jako kamarády," říká kapelník Luboš Stráník.

Těšíme se na vás!


Zvětšit mapu
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.