Náhrada za vadnou tělocvičnu v Nové Pace bude až v roce 2008

24. září 2010

Nová tělocvična u školy v Husitské ulici v Nové Pace na Jičínsku, která má nahradit zavřené sportoviště s vadnou střechou, bude stát nejdříve v roce 2008. Do té doby budou žáci cvičit v provizoriu. Chybu v konstrukci střechy odhalili hasiči při únorových kontrolách budov pokrytých vysokou vrstvou sněhu. Místo opravy se radnice rozhodla celý objekt raději do základů zbourat a nahradit jej novou stavbou.

"Už máme projekt na rekonstrukci celé školy. Přes zimu se pokusíme získat stavební povolení a na jaře bychom chtěli zahájit první etapu prací zahrnující právě výstavbu tělocvičny," řekl packý starosta Josef Cogan.
Generální rekonstrukce školy má podle nedávno dokončené projektové dokumentace stát 74 milionů korun a bude mít tři etapy. Po tělocvičně město opraví a zateplí školní budovy z 80. letech minulého století a nakonec v areálu vybuduje nové hřiště. Vše chce radnice dokončit do čtyř let.
Zda vše půjde podle plánu, bude záležet na získání peněz od státu. "Zatím to vypadá, že tato investice má naději na zařazení mezi podporované projekty. Na příští rok bychom od státu rádi získali alespoň prvních 15 milionů korun, ke kterým jsme připraveni přidat vlastních 7,5 milionu korun," uvedl starosta.
V Královéhradeckém kraji během února hasiči prověřili 101 objektů s plochou střechou, kde se shromažďuje větší počet osob, našli celkem 38 závad, většina chyb se týkala únikových cest. Kvůli velkému množství sněhu se v kraji zřítilo několik střech.

Spustit audio