Náchodská nemocnice přátelsky nakloněná dětem

22. září 2010

Oblastní nemocnice Náchod je jednou z několika nemocnic v České republice, která již od roku 2003 nese mezinárodně uznávaný status Baby-Friendly Hospital. Jedná se o certifikát kvality novorozeneckého oddělení, který uděluje organizace UNICEF ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací. "Tohoto ocenění si moc vážíme. Snažíme se nastavenou kvalitu nejen udržet, ale neustále ji i zvyšovat," říká ředitel náchodské nemocnice Miroslav Švábl. Statut Baby-Friendly Hospital ("Nemocnice přátelsky nakloněná dětem") je celosvětově udělován nemocnicím, jejichž dětská, potažmo novorozenecká oddělení splní náročná kritéria na podporu kojení jako jedné z hlavních podmínek zdravého vývoje dítěte.

Kvalita péče a spokojenost rodiček však nespočívá pouze počtu kojících maminek. "Díky nově zrekonstruovanému prostředí a skvělé práci našeho týmu od nás odcházejí maminky velice spokojené," pochvaluje pracovní úsilí svých kolegů a kolegyň primář gynekologicko - porodnického oddělení náchodské nemocnice Marek Střecha. Personál na jeho oddělení i na novorozeneckém oddělení je připravován na práci nejen po zdravotnické stránce, ale snaží se klást důraz i na kvalitní komunikaci.
"Pro maminky je porod většinou psychicky velice náročná událost, proto je důležité, aby se u nás cítily dobře a důvěřovaly nám," dodává primář Střecha.

Spustit audio