Na východ Čech se přesunul i festival Brutal Assault

23. září 2010

Festival extrémního metalu Brutal Assault se letos uskuteční od 9. do 11. srpna v prostředí bývalé vojenské pevnosti v Josefově na Náchodsku. "Josefov nabídne návštěvníkům mimo většího pohodlí a komfortu také historickou atmosféru," oznámili pořadatelé přehlídky z agentury Shindy Productions. Festival se letos uskuteční již podvanácté; jeho předchozí ročníky se konaly ve Svojšicích na Pardubicku. Brutal Assault je letos již druhou přehlídkou, která se přesunula do lokality poblíž Hradce Králové.

Do areálu královéhradeckého letiště, kde se koncem srpna již několik let koná velký festival Hip Hop Kemp, se od 4. do 6. července sjeli také příznivci mezinárodního hudebního festivalu Rock for People. Z důvodu většího prostoru jej sem přesunuli pořadatelé, kteří předchozí ročníky přehlídky pořádali na stadionu v Českém Brodě na Kolínsku.
Organizátoři Brutal Assaultu slibují návštěvníkům "chutný mix extrémních žánrů"; zatím potvrdili účast dvou desítek zahraničních kapel. Z USA přijedou skupiny Cephalic Carnage, Deicide, Dying Fetus, Madball a The Black Dahlia Murder, německou scénu zastoupí Die Apokalyptischen Reiter. Nebude chybět belgická kapela Aborted, švédští By Night, Satyricon a Gorgoroth z Norska či polští Vader. Informace o festivalovém programu jsou uvedeny na internetové stránce www.brutalassault.cz

Spustit audio