Na Staroměstském náměstí se představí velikonoční rekordmani

11. duben 2003

Hned několik velikonočních rekordů a rekordmanů zapsaných v nově připravované knize se představí v pondělí na pražském Staroměstském náměstí. Pelhřimovské Muzeum rekordů a kuriozit přiveze například nejdelší a nejmenší velikonoční pomlázku, nejmenší kraslici a nejdelšího malovaného vajíčkového hada.

Kromě předvádění velikonočních rekvizit se organizátoři pokusí o rekord ve skákání s vajíčkem na lžíci na určitou vzdálenost. Dosavadní rekord je 131 metrů. V případě překonání rekordu čeká vítěze odměna v podobě 150 vajec.

Dalším pokusem bude hod omeletou do výšky s následným chycením zpět na pánvičku a pokus o vytvoření rekordu v hodu vajíčkem partnerovi. Rekordmani budou muset překonat vzdálenost osmi metrů; jedině tak získají odměnu 150 vajec a zapsání do České knihy rekordů.

Na Staroměstském náměstí se představí i fotbalový driblér Jan Skorkovský, který bude žonglovat s vejci. Dámy možná zaujme dráteník Petr Musil, jenž předvede nejen prastaré drátenické řemeslo, ale i různé techniky drátenického zdobení kraslic. Dalšími hosty Muzea rekordů a kuriozit budou Robert Zauer, autor nejdelší pomlázky a kreslička a batikovačka velikonočních vajec Milena Kochová. Návštěvníci akce se mohou těšit i na řadu nevídaných rekordních údajů z kapitoly Velikonoční nej z připravované knihy o rekordech. Pondělní velikonoční show začne v 15:00.

Spustit audio