Na Náchodsku voliči vyberou senátora z deseti kandidátů

24. září 2010

Voliči v náchodském volebním obvodě budou 20. a 21. října vybírat z deseti kandidátů na senátora, což je o pět více než v minulých volbách v roce 2000. Kandidáty zaregistrovala náchodská radnice. Svůj senátorský post se pokusí obhájit současný senátor Petr Fejfar, který v roce 2000 kandidoval za Čtyřkoalici, nyní do voleb kandiduje za US-DEU. V roce 2000 na Náchodsku bojovalo o zvolení pět kandidátů.

"Podané kandidátky byly bez problémů, proto jsme mohli všech deset kandidátů zaregistrovat. Jen v jednom případě bylo nutné doplnit adresu volebního zmocněnce," řekl ČTK Jiří Jareš z náchodské radnice.
Občanští demokraté vyslali do volebního klání na Náchodsku daňového poradce Petra Pakostu, lidovci místostarostu Nového Městě nad Metují Karla Nývlta. Za komunisty na Náchodsku kandiduje náchodský zastupitel a jednička náchodské komunální kandidátky KSČM František Rázl, sociální demokraté vyslali do voleb někdejšího předsedu odborového svazu KOVO Jana Uhlíře.
Na Náchodsku kandiduje do Senátu také Richard Knot za Koalici pro Českou republiku, Politické hnutí Nezávislí reprezentuje ve volbách Dušica Zimová. Za Stranu zelených kandiduje František Molík, za Českou pravici Josef Veselka a za SNK ED starosta Studnice Jan Regner.
V roce 2000 na Náchodsku bojovalo o zvolení pět kandidátů, Richard Sacher (bezpartijní za ČSSD), Fejfar za Čtyřkoalici, Miloslav Čermák (bezpartijní za ODS), Eduard Katzer za Národně demokratickou stranu a komunistická kandidátka Miroslava Doležalová. Do druhého kola voleb se probojovali Fejfar a Čermák, volby vyhrál Fejfar se ziskem 62,37 procenta.

Volební obvod 47 - Náchod
*********************************
ODS - Petr Pakosta
ČSSD - Jan Uhlíř
KSČM - František Rázl
KDU-ČSL - Karel Nývlt
US-DEU - Petr Fejfar
Koalice pro ČR - Richard Knot
Politické hnutí Nezávislí - Dušica Zimová
Strana zelených - František Molík
SNK ED - Jan Regner
Česká pravice - Josef Veselka

Spustit audio