Na Hradecku je stále možné lyžovat v Peci a ve Špindlerově Mlýně

24. září 2010

Milovníci lyžování mohou stále využít dobrých sněhových podmínek v Peci pod Sněžkou a ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších. Na sjezdovkách zůstává zhruba 30 až 50 centimetrů sněhu. Například ve Špindlerově Mlýně počítají vlekaři s tím, že lanovka na Mísečkách bude v provozu i příští týden. ČTK to řekl Jiří Beran ze společnosti provozují vleky ve Špindlerově Mlýně.

"Sněhové podmínky zůstávají ideální, o víkendu budou v provozu čtyři lanovky a čtyři vleky. Potom se bude lyžovat jen na Mísečkách," řekl Beran s tím, že na sjezdových tratích nejsou holá místa. "Tak dobré sněhové podmínky v druhé polovině dubna nepamatuji," řekl Beran. Obdobná situace je v Peci pod Sněžkou, kde leží zhruba třiceticentimetrová sněhová vrstva. Vlekaři však plánují, že v neděli se bude lyžovat naposledy.
Dobré podmínky najdou v Krkonoších také běžkaři, pro které jsou upraveny okruhy na Horních Mísečkách i v dalších částech Krkonoš. "Na Labské boudě je kolem 70 centimetrů sněhu, hlavní běžecké tratě jsou upraveny, ačkoliv místy na vyfoukaných místech je sněhu méně," řekl ČTK člen Horské služby ze Špindlerova Mlýna.
V Orlických horách již lyžařská sezona skončila o velikonočním víkendu, omezené šance mají v Orlických horách běžkaři, protože na hřebenech zůstává již jen nesouvislá sněhová vrstva.

Logo
Spustit audio