Na hradecké letiště přijedou stovky tahačů a trucků

24. září 2010

Královéhradecké letiště se o víkendu stane místem setkání řidičů, majitelů a provozovatelů nákladních automobilů Czech Truckfest 2006. Organizátoři této akce, která patří mezi největší svého druhu ve střední Evropě, doufají, že do Hradce přijede na šest stovek nákladních vozidel, řekl ČTK Josef Štefka z organizačního týmu akce. Tradiční součástí víkendového setkání bude v sobotu dopoledne spanilá jízda, která tradičně k trase přiláká tisíce lidí. Sledují kolonu vozů, které se s ohlušujícím troubením řítí městem a na několik minut blokují dopravu v některých úsecích.

Účastníky Truckfestu na letišti čeká také jízda zručnosti, sprint na 220 metrů, přehlídka nejvíce osvětlených vozidel či soutěž o nejhezčí truck. K vidění budou také vyzdobené americké tahače. Součástí Truckfestu bude také setkání majitelů českých nákladních automobilů Liaz a Škoda či setkání řidiček nákladních vozidel.
V doprovodném programu na letišti vystoupí hudební skupiny, kaskadéři na motocyklech či upravený vůz s tryskovým motorem či historické automobily. Řidiči budou mít šanci zapojit se do soutěže v hodu heverem či tahání kamionu. Na loňský ročník přijelo podle organizátorů na pět stovek tahačů, program na letiště přilákal přibližně 14.000 návštěvníků. Více informací o letošním šestém ročníku akce je možné najít na webových stránkách www.truckfest.cz

Spustit audio